پنج شنبه ٣٠ فروردين ١٤٠٣
صفحه اصلی > اخبــــــــار 


  چاپ        ارسال به دوست

گفتگو با مهندس قطبی مدیر عامل شرکت مشاورین پارس سیستم در هفته نامه عصر ارتباط ویژه نمایشگاه کارآفرینی دیجیتالی

گفتگو با آقاي مهندس قطبي، مدير عامل شركت مشاورين پارس سيستم

 

1. بعنوان اولين سوال، شركت پارس سيستم را معرفي و سابقه آن را در صنعتIT كشور بفرماييد.

 

شركت پارس سيستم در سال 1368 با هدف توليد نرم افزارهاي كاربردي تاسيس شد.

با استفاده از تحليلگران ارشد و همچنين استفاده از مشاوران خبره در زمينه مالي و اداري ، اقدام به توليد سيستمهاي تحت DOSنظير مالي ، حقوق و دستمزد ، انبار ، اموال ، ... نمود و بيش از يكهزار و نهصد موسسه در سراسر کشور از اين سيستمها استفاده كردند كه عمر برخي از مشتريان به بيش از 12 سال ميرسد .پس از آن اقدام به توليد سيستمهاي يكپارچه با رويكرد MIS تحت ويندوز در حوزه هاي مالي ، اداري ، بازرگاني و همچنين صنايع ، آغاز گرديد . سپس از سال 1375 شركت اقدام به بازارسنجي در داخل و بررسي تكنولوژي هاي خارج از كشورو همچنين تهيه نيازهاي آتي سازمانهاي داخلي نمود ،كه نهايتا منجر به تحليل و طراحي و توليد ERP با عنوان PARS ERPشد كه البته هنوز در حوزه اي مانند صنايع ماژول هاي آن تكميل نشده است . در حال حاضر حدود 100 كارشناس در شركت مشغول به كار هستند . در زمينه پروژه هاي E-Goverment، ميتوان به پياده سازي پروژه پشتيباني برخط وزارت امور خارجه اشاره كرد كه با همكاري 3 شركت در قالب يك كنسرسيوم انجام گرديد .

شركت همچنين داراي نظام تضمين كيفيت Iso9001 + Tickit از سال 1380ميباشد.

 

2. لطفا محصولات شركت را از ابتدا تا حال معرفي كنيد .

 

در ابتدا فارسي ساز پانيذ توليد شد و سپس، سيستمهاي TPS تحت DOS، سيستمهاي يكپارچه با رويكرد MIS تحت ويندوز، و نهايتا PARS ERPكه داراي حدود 40 ماژول ميباشد، در دستور توليد قرار گرفت كه حدود 32 ماژول آن در 5 حوزه منابع انساني ، حوزه اطلاعات ، حوزه مالي، حوزه بازرگاني و حوزه صنايع توليد شده كه البته ماژولهايي هم باقيمانده، مانند تضمين كيفيت ،كنترل پروژه که بيشتر در حوزه صنايع ميباشند.

 

3. با توجه به روند سريع پيشرفت در صنعت IT و همچنين ساير تهديدهاي كه وجود دارد مثل رقباي جديد داخلي و خارجي ، شما چه راههكاري را براي ادامه حيات موفق در اين صنعت در نظر گرفتيد .

 

دليل اصلي كه PARS ERPبا توجه به اين پيچيدگي و بزرگي انتخاب شد ، حضور شركتهاي جديد بود كه ميتوانستند با سرعت بيشتري محصولات فعلي شركتهاي بزرگتر را الگو برداري كنند و در محيط جديد تر و با كيفيت بهتري ارائه بدهند . بهمين دليل پارس سيستم تصميم گرفت محصولي را توليد كند كه اولا در بازار ايران طول عمر بيشتري داشته باشد ، ثانيا نياز آتي سازمانهاي متوسط و بزرگ باشد و ثالثا توان الگو برداري را از ساير رقبا حذف كند .در واقع رقابت كردن با ERPبا توجه به گستردگي و پيچيدگي و همچنين نياز اوليه آن كه داشتن تجربه و دانشBest Practices ميباشد ، سخت تر است . البته رقابت ، رقباي خارجي در ERP كه وارد بازار ايران شده اند خيلي جدي تر است . شركتهاي زيادي وارد بازار شده اند كه مسئله بومي سازي و فارسي سازي را دنبال ميكنند ولي تجاربي كه در اين 2 سال اخير در بازار داشته اند سابقه خوبي نبوده است ،شايد به جرات بتوان گفت ERP ايراني با توجه به فرهنگ و شرايط خاص سازمانهاي ايران و قوانين مربوطه ،موفق تر عمل كرده است .

 

4. آيا محصول PARS ERP ، امكان متناسب سازي با شرايط مشتري را دارد؟

 

اصولا ERP بايد امكان متناسب سازي و قدرت انعطاف پذيري داشته باشند، PARS ERP تا حدودي كه برايمان امكان داشته قدرت انعطاف پذيري داشته و توانسته با نياز مشتري تطبيق داده شود و در حال حاضر نيز براي مشتريان PARS ERPتا حد امکان متناسب سازي انجام شده است.

 

5. در پياده سازي ERPچند درصد توسعه توصيه ميشود ؟

 

بر طبق آنچه كه در كتب و مجلات و سايتهاي مرتبط نوشته شده بيش از 3% توسعه، پياده سازي ERP را با خطر شكست مواجه ميكند ما هم خارج از آن نيستيم البته اين خيلي هم دقيق نيست چراكه ممكن است صنعت خيلي خاصي مشتري PARSERP بشود و براي راه اندازي نياز به توسعه زيادي باشد . تجربه ما در ايران، تاكيد ميكنم در ايران، نشان ميدهد كه ما بيش از اين ميزان هم متناسب سازي انجام داديم ، که طبيعتا زمان پروژه را بشدت طولاني كرده است و در مورد خاصي هم باعث شكست پروژه شده است.

 

6. مشتريان PARS ERP، چه سازمان يا شركتهايي ميتوانند باشند؟

 

ERP Pars مخاطبش صنايع و شركتهاي متوسط و بزرگ هستند ، البته من با اشل ايران صحبت ميكنم براي شركتهاي كوچك ، هم هزينه آن سنگين است هم از نظر رقابتي خيلي نياز به نرم افزاري با اين گستردگي نخواهند داشت ، در عين حال براي اينكه از نظر رقابتي نيز برتري داشته و بازار وسيع تري داشته باشيم ، سيستم هاي يكپارچه اي كه مورد نياز سازمانهاي دولتي هستند نيز پيش بيني شده اند كه تعدادي از ماژولهاي PARSERP تغيير پيدا كرده كه بتوانند سيستم هاي دولتي را نيز پوشش دهند البته ما از اين سيستم ها بعنوان سيستمهاي يكپارچه دولتي نام ميبريم. در ارتباط با سوال شما بايد بطور خاص بگويم كه صنايع خودرو سازي ، صنايع قطعه سازي ، صنايع شيميايي ،صنايع نيروگاهي ، صنايع كاني فلزي و غير فلزي ، آب و فاضلاب ، صنايع فلزي و .. . مشتريان ما هستند. ما با توجه به بازار محدود ايران سعي كرديم حتي با قيمت كمتر ، در صنايع بيشتري PARS ERP را پياده سازي نماييم تا مشتريان بيشتري بتوانند از PARS ERP استفاده نمايند.

 

- صنايع خدماتي و توليدي و توليدي چطور ؟

 

-بله برخي از مشتريان صنايع خدماتي و توليدي كه در اشل كوچكتري هستند از يك بخش از سيستمها استفاده ميكنند و در طي زمان بعضي از آنها ساير ماژولها را اضافه ميكنند.

 

7. با توجه به اينكه اصل 44 در حال تاييد و شكل گيري تبديل سهمي از بخشهاي دولتي به بخش خصوصي است ،آيا فكر ميكنيد كه اين سازمانها هم ميتوانند مشتري PARS ERPباشند ؟

 

من فكر ميكنم كه ERPزاييده نياز بوده است يعني سازمانهايي كه نياز به رقابت دارند ،نيازمند به اطلاعات قابل اتكا ،در كوتاهترين زمان هستند كه بتوانند تصميم گيريهاي سريعتر جهت تغييرات بازار را انجام بدهند لذا نيازمند آن هستند . اگر اين خصوصي سازي منجر به رقابتي شدن آن سازمانها در بازار ايران يا بازار بين المللي بشود ، قطعا نيازمند PARS ERP خواهند بود .

 

8. به نظر شما ضرورت بكارگيري ERPدر سازمانهاي ايراني چيست ؟

 

البته به نوعي پاسخ اين سوال را در سوال قبلي دادم .

 

9. بطور ميانگين در چه بازه زماني پياده سازي PARSERP انجام شده است ؟

 

بطور ميانگين حدود 15 ماه پياده سازي پروژه بطول انجاميده . البته من پروژه هايي را عرض ميكنم كه اكثر ماژولها را داشته اند البته اين زمان به سازمانها خيلي بستگي دارد سازمانهايي كه جوانتر هستند چه سازمان و چه نيروههاي انساني آن ، سرعت پياده سازي را افزايش ميدهد ولي سازمانهايي با طول عمر بالا و افراد با سن بالا، گاها زمان 15 ماه حتي به 36 يا 40 ماه هم رسيده است

 

10. آيا شركت پارس سيستم برنامه يا فرآيند خاصي را براي راه اندازي PARSERP در يك سازمان داريد ؟

 

بله ، ما يك طرح پروژه اي داريم که با توجه به تجربه ما در پياده سازي اين طرح مرتبا بهبود پيدا كرده و الان ورژن 7 آن مورد استفاده قرار مي گيرد. سازماندهي پروژه مشتري ، سازماندهي پروژه در شركت، تعريف مي شود و چگونگي برطرف كردن مخاطرات در پروژه پيش بيني شده است ، به لحاظ آموزش ، ‍ِCDهاي آموزشي تهيه شده است ودر بحث نظارت بر راهبري ، تا هنگام راه اندازي كامل كنار مشتري هستيم و موارد ديگر که در حوصله اين مصاحبه نيست.

 

11. يكي از اصلي ترين دغدغه مشتريان هنگام خريد نرم افزار ، مسئله پشتيباني آن است . شما براي اين مهم چه كرده ايد ؟

 

در دنياي امروز مسئله خدمات پس از فروش به موقع و پشتيباني خوب حرف اول را ميزند .پشتيباني يك مجموعه ERPكارشناسان متخصص و درارتباط با هم را ميطلبد . فرض كنيد ما بتوانيم توسعه فيزيكي خودمان را بسرعت در سطح كشور انجام بدهيم ولي بعلت كمبود دانش و نفرات لازم آموزش ديده بي فايده خواهد بود ،به همين دليل دنبال راهكاري بوديم كه بتوانيم از طريق روشهاي سريعتر و متمركز بتوانيم پشتيباني سازمانها را انجام بدهيم .در حال حاضر ما با پشتيبانهاي متمركز و با استفاده از سيستم سرويس راه دور (سارد) اين مهم را انجام ميدهيم و به نسبت هم موفق بوديم . در اين سرويس بحث امنيت را که خيلي اهميت دارد پيش بيني كرده ايم .


١٥:٠٠ - سه شنبه ٢٥ تير ١٣٨٦    /    شماره : ٢٤    /    تعداد نمایش : ٣٦٥٢