جمعه ١٠ فروردين ١٤٠٣
صفحه اصلی > ERP center > مقالات > خدمات و ERP بر روی تلفن همراه 
خدمات و ERP بر روی تلفن همراه

 منبع : ماهنامه تخصصی فناوری اطلاعات

 نويسنده : برایان سامر(Brian Sommer)    ایمیل :

 نوشته شده در تاريخ : 2011/10/10  

مترجم: شیرین سادات صفوی

آیا شما هم جزء آن دسته افرادی هستید که در پذیرش تلفن همراه برای انجام امور مرتبط با کسب و کارشان تاخیر دارند؟ چرخه بعدی به کار گیری تلفن های همراه در کسب و کار میتواند سوالاتی را بوجود آورد که جواب آن ها تنها نزد خریداران ( و شرکت های تولید کننده برنامه های کسب و کار ) خواهد بود. کسب و کارها مایلند به طور ویژه موارد زیر را بررسی کنند:

  • نقش تلفن همراه در سازمانشان
  • چگونگی ارائه کسب و کار و سایر اطلاعات به کاربران تلفن همراه
  • چگونگی نمایش تکه های متنوع اطلاعات به صورت مجتمع بر روی تلفن همراه
  • چه اطلاعاتی فراتر از اطلاعات موجود در یک سیستم کاربران تلفن همراه
  • چگونگی نمایش تکه های متنوع اطلاعات به صورت مجتمع بر روی تلفن همراه
  • چه اطلاعاتی فراتر از اطلاعات موجود در یک سیستم ERP مورد نیاز است تا سطح درخوری از ارزش های کسب و کار در این زمینه تامین شود
  • کاربران چطور از برنامه های کاربردی جدید بر روی تلفن های همراه جدیدشان در زمینه کسب و کار استفاده خواهند نمود
  • چگونگی تعریف ارزش در نیروی کار به هم پیوسته

اخیرا در چند جلسه توجیهی مدیران ارشد شرکت هایی چونAppirio, Workday, Sap, clickSoftware, شرکت کردم که موضوع تلفن همراه ، نقل  محفل تمامی  این جلسات بود. شرکت Sap  چندی است که سایبیس را خریداری کرده است کاری که به گفته خودشان ناشی از قابلیت های تلفن همراه سایبیس است.

مسائل مطرح در این جلسات یادآور فرآیندها و روند های کاری ناکارآمد در بسیاری از کسب و کارها است و این که حالا چطور میتوان این موارد را بهبود بخشید. اما مهمترین نکته در ارتباط با این ابزارها تغییر نگرشمان به آن ها نه به عنوان "تلفن"، بلکه اساسا به عنوان ابزارهای جدیدی است که صدا، ویدئو،زندگی و تجربه را برای کسب و کارها و مشتریان به ارمغان می آورند. ما انسان ها عادت داریم تلفن های همراه را( هوم، این اسم خیلی از مد افتاده است، درست مثل اینکه یک لوکوموتیو را اسب آهنی صدا بزنیم ! این اسم قدیمی با این فناوری همخوانی ندارد) ابزاری یک وجهی در نظر بگیریم و به همین خاطر برای آن ارزش اندکی قایل شویم . غافل از اینکه تلفن های همراه دیگر این گونه نیستند.

حالا بدون هیچ ترتیب خاصی برخی نکات ویژه این جلسلت را ذکر میکنم:

شرکت اپیریو(Appirio)، فعال در زمینه یکپارچه سازی سیستم ها، که به ابر و یک پارچه سازی با ابر علاقه وافری دارد، مجموعه ای از برنامه های تلفن همراه را برای سرویس دهندگان سلامت و بهداشت خانگی طراحی کرده است. این برنامه اطلاعات مختلفی را از Workday, salesforce. Com  و گوگل بر روی رابط کاربری اپیریو با هم ترکیب میکنند.

 در این وضعیت اپیریو تعدادی برنامه بر پایه ابر ساخته است که با کارایی تمام و تنها از طریق یک رابط کاربری،اطلاعات چندین منبع ابری دیگر را با هم ترکیب میکند. این نکته بسیار حائز اهمیت است، جرا که این شرکت در این راه از تکه هایی از  و گوگل بر روی رابط کاربری اپیریو با هم ترکیب میکنند.

 در این وضعیت اپیریو تعدادی برنامه بر پایه ابر ساخته است که با کارایی تمام و تنها از طریق یک رابط کاربری،اطلاعات چندین منبع ابری دیگر را با هم ترکیب میکند. این نکته بسیار حائز اهمیت است، جرا که این شرکت در این راه از تکه هایی از ERP و CRM  یا صفحات ایمیل تقلید نکرده است . کلاینت این نمونه نزدیک به 3000کارمند از راه دور و 80نفر کارمند دفتری دارد. این نیروی کار نه تنها به ابر متصل است، بلکه از ارتباطات داخلی و ارتباط با سیستم های اطلاعاتی شرکت خود هم بهره میبرد.

کلاینت اپیریو از تلفن همراه برای ارسال آمبولانس، مراقبت از بیمار، تعیین وقت ویزیت و سایر خدمات استفاده میکند. در واقع کارمند تنها از(ipad) خود فرمان میگیرد.این آی پد است که مشخص میکند کارمند باید کجا برود،چه اطلاعاتی جمع آوری کند، چطور به بیمار رسیدگی کند، به چه لوازم و موادی احتیاج دارد و چطور مشاهدات را ثبت کند.

شرکت ( ClickSoftwate) برای هشت سال برنامه های شراکتی با Sap  داشت و سپس سال گذشتته اعلام کرد که    Mobility Suite  ارتباط تنگاتنگی میان برنامه های دفتری، خدمات کارمندان و مشتریان برقرار میسازد. بهترین مثالی که در این باره شنیدم،از زبان خود مدیر عامل کلیک سافت ور،دکتر موشه بن باسات (Dr.moshe benbassat) بود . او برایم توضیح دادکه چطور تلویزیون کابلی و شرکت های خدمات عمومی و تعمیراتی از راهکارهای آن ها استفاده میکنند و این که چطور برنامه اشان موقعیت و وضعیت کارمندان خدماتی مختلف را مشخص و با حداکثر کارایی تعیین میکند که کدام یک از آنها برای خدمت بعدی در یک محدوده معین کارآمدتر است. تمام این کارها میزان تعهد شرکت و رضایت مشتریان را بهبود میبخشد، به عبارتی نتایج نهایی این عملیات ارتقای سطح کلی خدمات، رضایت مشتری و کاهش میزان تماس با مرکز خدمات مشتریان است.

 خصوصیات برجسته دیگری هم وجود داشت  که نطر من را به خود جلب کرد، از جمله این که در گذشته افراد مجبور بودند قبل از ترک دفتر اطلاعات مورد نیازشان را چاپ کنند و با خود ببرند و اغلب به محض ترک خودروشان، امکان دریافت اطلاعات جدیدتر را از دست میدادند. اما حالا با فناوری همراه بهینه تر، افراد نه تنها میتوانند اطلاعات مورد نیازشان را بر روی تلفن همراه خود دریافت کنند، بلکه میتوانند از رفتارهای عجیب و قریب یک دستگاه عکس و یا فیلم گرفته، آن را برای همکاران یا سرپرست خود ارسال و با آن ها مشورت کنند. همچنین کارمندان میتواننداز تمامی فعالیت های فیلم تهیه کنند تا افرادی که بعد از آن ها در محل حاضر میشوند هم به طور دقیق بتوانند از عملیات و جزییات صورت گرفته آگاه شوند.

 شخصا، خیلی دلم میخواهد در نسل 4و5 تلفن های همراه، بتوانم به طور زنده یک سوال خدماتی از فروشگاه سخت افزار محلمان بپرسم و کارمندی باشد که بتواند جوابم را بدهد. میخواهم مطمئن شوم که قبل از باز کردن دستگاه، فروشگاه دقیقا میداند که من چه قطعه یدکی ای لازم دارم و مطمئن باشد که آن را در انبار دارد. بغد آن را برای من کنار بگذارد تا سری به آنجا بزنم  و آن را تحویل بگیرم. میخواهم شاهد خدمات جدید با فرآیند های خدمات جدیدی باشم که از سوی دستگاه های ارتباطی جدید عرضه میشوند. چیزی که دلم نمیخاهد این است که تلفن همراهم تنها دفترچه تلفنی با صفحه نمایش رنگی باشد.

 میخواهم باز شاهد کلیک سافت ورهایی باشم که به بازآفرینی دنیای کسب و کار ( به خصوص خشک ترینشان که حسابداری باشد) استفاده کنیم.

حالا که مشغول نوشتن این متن هستم ، تلفن همراه قدیمی و تاشوی من رو به موت است.لولای آن بر اثر 6سال استفاده مداوم و سنگین لق شده و بعید میدانم بیشتر از این ها دوام بیاورد. به زودی باید تلفن همراه جدیدی تهیه کنم، اما آیا سیستم ERP و سایر برنامه های کسب و کار آمادگی استفاده از پتانسیل نهفته در گوشی آینده  من دارد؟ در حال حاضر بعید به نطر میرسد، اما امیدوارم که هرچه زودتر چنین شود.